Menü Bezárás

Kik vagyunk

 

Séra Mária vagyok integratív coach, PCM tréner és Mentálhigiénés szakember.

„Hivatásom rávezetett arra, hogy játszmák helyett, sokkal örömtelibb, őszinte kapcsolatokban létezni. Abban hiszek, hogy az ember a legfontosabb, s hogy embernek lenni úgy érdemes, hogy igazi kapcsolatot teremtünk önmagunkkal és egymással.” Hiszek abban, hogy a szívünkkel és aktív belső figyelemmel megérezhetjük, hogy az itt és mostban mire is van szükség. Az előre eltervezett gondolatokat és eszközöket elengedve, a csendes és tudatos figyelemnek a mentén elindulhatunk az úton, ami megteremti a megfelelő talajt a változáshoz. A jelenben maradunk, az abban megjelenő érzéseket és jelzéseket tekintjük iránymutatónak, így jutunk el a célhoz.

Trénernek lenni számomra azt jelenti, hogy olyan termőtalajt munkálok ki, amiben az elvetett mag ki tud kelni. Megteremtve a bizalom, könnyedség, játékosság légkörét. Felkészültségemmel, az emberekbe vetett bizalmammal, tudatos jelenlétemmel veszem körül őket. Empátiámmal, elfogadásommal, szakértelmemmel, hiteles, tudatosan transzparens személyiségemmel segítem a folyamatot. Trénerként fontosnak tartom, hogy biztonságos vezető legyek, aki olyan helyre vezetem a rámbízottakat, ahol  gyarapodhatnak, fejlődhetnek, növekedhetnek.

Coachként pedig az aktív és tudatos jelenlét inspirál, annak a folyamatnak a vezetése, hogy biztonságos légkörben, strukturált beszélgetésben, rövid idő alatt, hogyan születnek meg az igazi válaszok, hogyan jön létre a változás, egy valódi párbeszédben, egy valódi kapcsolódásban. Megkeresni az erőforrásokat, hogy ki-ki saját és mások épülésére, jóllétére tudja fordítani azokat!

 

Mentálhigiénés segítő-kliens kapcsolatban beszélgetéseink célja, az emberi értékek megtalálása, a belső erőforrások feltárása. A személy én- fogalma és én-fejlődése kerül fókuszba. A kliens elbeszélése alapján, a kliens helyzetébe empatikusan belehelyezkedve kerülök közelebb a megértéséhez úgy, hogy a kliens szemével láthassam annak nehézségeit. Meghallgatva a klienst, tanácsadás, bírálat, vélemény megfogalmazása nélkül, pozitív elfogadással veszem körül.

 

Kedvenc témáim, melyekben az elmúlt évek során a legtöbb tapasztalatot szereztem: reziliencia (kiégés megelőzése, lelki ellenálló képességünk fejlesztése), stresszkezelés, erőforrások keresése, párkapcsolati elakadás, munkahelyi problémák, hitelesség kimunkálása, testi és lelki egészség, konfliktuskezelés, asszertív kommunikáció, identitás erősítés.

 

             

Molnár Adrián

Tréner, coach, mediátor és mentálhigiénés szakember.

„Önmagad és mások elfogadása a legtermékenyebb táptalaj a fejlődéshez.”

Hiszem, hogy minden ember különleges, értékes és szerethető. Egyik legfőbb szenvedélyem segíteni másoknak kihozni magukból a bennük rejlő lehetőségeket, a fejlődésükhöz megtalálni erőforrásaikat és motivációikat. Legbelül megvan bennünk saját fejlődésünknek, problémáink megoldásának képessége, és a hozzá szükséges erő, amelyet megfelelő környezetben ki tudunk aknázni. Mint az elültetett mag, amelyben ott rejlik a terebélyes fává növekedés lehetősége. Számomra öröm jó környezetet biztosítani ehhez a fejlődéshez. 

Szeretek kreatív eszközöket, módszereket használni. De mások fejlődésének elősegítése elsősorban nem eszköz, tapasztalat vagy módszer kérdése. Hanem sokkal inkább az attitűdömé: a másik ember elfogadása, iránta kifejezett bizalmam, hitelességem és nagyfokú empátiám. Az érzelmi intelligencia fejlesztésére nagy hangsúlyt fektetek. 

Az elmúlt 20 év során sokrétű nemzetközi tapasztalatot szereztem egyének és csoportok sikeres képzésében, fejlesztésében – főként Magyarországon, Albániában, Romániában. A multinacionális vállalatoktól az oktatási intézményeken át a nonprofit szervezetek világáig sok helyen megfordultam. 

Cégvezetőknek és alkalmazottaknak, szociális szakembereknek, közalkalmazottaknak, hátrányos helyzetűeknek, kamaszoknak egyaránt tartok képzéseket. Leginkább hatékony kommunikáció, konfliktuskezelés, együttműködés, érzelmi intelligencia fejlesztés, stresszkezelés, önismeret témákban. 

Végzettségeim, képesítéseim: Mentálhigiénés segítő szakember. Life és Business Coach, Párkapcsolati és Családi Mediátor, Személyügyi üzleti szervező.

 

Referenciáik:

 

www.ittvagyok.org

 

JS Logistics               

Dalma-Sped 2004