Menü Bezárás

Mit nyújtunk neked?

TRÉNINGEK

Tréningjeinket – fantázianévvel és rövid leírással – alább találhatod. A tréningek hosszát igényeidhez alakítjuk. (általában 1 vagy 2 naposak, napi 4-8 órásak)

Lehetőség van arra, hogy tréningjeinket a PCM modell alapján (személyiség profilelemzéssel egybekötve) igényeld vagy anélkül!

 

 • “Keljfeljancsi” –  Egészséges megküzdés a stresszel 

„Mi és miért veri ki a biztosítékot?” Sokszor nem értjük mitől lettünk stresszesek, vagy mitől ment fel bennünk a pumpa. Mások stresszét talán még kevésbé értjük. Vagy, ha értjük is, ritkán tudjuk mit kezdjünk vele, hogyan kezeljük hatékonyan. A képzésen megismerheted saját és különböző személyiségtípusok stressz mintázatát (hogy tipikusan hogyan kezelik a stresszt). Hatékony stressz megküzdési stratégiákat tanulhatsz meg. Saját és mások stressz szintjét időben csökkentheted. 

 

 • “Híd” –   Hatékony kommunikáció fejlesztés  

“Nekem ez kínai!” – néha így érezzük. Ha a másik fél kínaiul te meg magyarul beszélsz, akkor a legjobb szándékotok ellenére sem lesz hatékony a kommunikáció, hacsak nem beszélitek egymás nyelvét. Ugyanígy minden személyiségtípusnak is megvan a saját „kommunikációs nyelve”, amelyen ő kommunikálni szokott és amiből ő ért. (Például hogy tények, érzelmek, meggyőződések, tettek, stb. vannak a kommunikáció középpontjában) A  másik „kommunikációs nyelvét” el lehet sajátítani, hogy ne egymás mellett beszéljetek el, hanem valódi hatékony kommunikáció történjen. 

 • Partnereink viselkedését, kommunikációját megfigyelve következtethetünk személyiségükre. Ennek alapján jobban megérthetjük a kommunikációjuk mögött meghúzódó igényeiket, érzéseiket, és megtalálhatjuk azt a kommunikációs “nyelvet, amelyet ők értenek”  
 • Konkrét szavak szintjén tudjuk megfogalmazni, hogy partnerünkkel való hatékony kommunikációhoz milyen “kommunikációs nyelv” illik.

 

 • “Tükör” – Önismereti képzés 

„Miért viselkedek így?” Gondolkoztál már azon, hogy miért viselkedsz vagy reagálsz bizonyos módon? Van úgy, hogy bosszankodsz, hogy “Már megint ezt csináltam/mondtam!”? Szeretnél bizonyos viselkedési szokásokat megváltoztatni magadban, hogy boldogabb légy (vagy a társad boldogabb legyen)? Ez a gyakorlat orientált képzés segít jobban megértened saját személyiséged erősségeit, gyengeségeit, saját stressz kezelési mintáidat és viselkedésed mögött rejlő szükségleteidet, belső mozgatórugódat. Megtanulhatod, hogyan változtasd meg saját viselkedésedet és kommunikációdat, és hogyan építs pozitív, egészséges és hatékony kommunikációs és viselkedési szokásokat. 

 

 • “Aksi” – Önmagunk és mások motiválásának művészete.

Fullon vagy lemerülőfélben  van az aksid?  Érezted már azt, hogy sok mindent szeretnél megcsinálni, de nincs hozzá energiád, elfogy a motivációd? Érezted már, hogy csak falra hányt borsó, amit újra meg újra elmondasz valakinek? Hogy ugyanazokat a köröket futod vele, de szinte alig van hatása? Vagy, hogy nem érted, ő hogyan működik, mi mozgatja?  A képzés során felismerhetjük, megérthetjük saját és más, különböző személyiségtípusok igényeit, valódi szükségleteit, motivációit. Ehhez alakítva saját kommunikációnkat sikeresebbek lehetünk a rájuk gyakorolt hatásunkban.  

 

 • “Félig üres vagy félig teli?”  – Pozitív gondolkodás tréning

“Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható”.” Thomas Edison

Félig üresen vagy félig tele látod a poharat? A nehézségekre inkább teherként vagy lehetőségként nézel? A dolgokban a problémát vagy a megoldást keresed, látod meg inkább?

Nem automatikusan vagyunk pesszimisták, vagy gondolkodunk negatívan. Többek között „megtanítottuk” erre az agyunkat. Jó hír: az optimista nézőpontot, pozitív gondolkodást is lehet fejleszteni, tanulni. Akár optimistának, akár pesszimistának tartod magad, a pozitív látásmódod fejlesztésébe fektetett időd és energiád sokszorosan meg tud térülni a kapcsolataid, egészséget, hatékonyságod, életminőséged és számos egyéb területen.

Ha részt veszel ezen a tréningen, elsajátíthatsz eszközöket és nézőpontokat, gyakorlatokat, amik segítségével pozitívabban, egészségesebben tudsz megküzdeni a problémákkal.

 

 • „Kell egy csapat!” De nem mindegy, hogy milyen…  – Csapatépítő és együttműködés fejlesztő tréning

Milyen egy jól működő csapat? Mitől válik csapattá egy embercsoport? Hogyan alakul ki bizalom, elköteleződés, eredményes közös munka közös célokért? Hol a te helyed a csapatban? Felmerültek már benned ezek a kérdések? Ilyen és hasonló témákban kaphatsz értékes élményeket, válaszokat és eszközöket ezen a tréningen.  

 

 • “BOSS” – Vezetői tréning

“Hogyan tudok különböző típusú embereket hatékonyan vezetni?” Hogyan próbáljak a vezetőként hatni a beosztottakra, milyen eszközökkel motiváljam őket célok elérésére, hogyan beszéljek velük? Sokan ülnek vezetői székben, de a a vezető név és pozíció nem tesz még senkit valódi vezetővé. Ahhoz, hogy hatékony és inspiráló legyen a vezetésünk elengedhetetlen ismernünk, hogy milyen típusú embereket vezetünk és mi az ő “nyelvük”, amiből leginkább értenek – az ő személyiségtípusuk mitől válik leginkább motiválttá, stresszessé, és milyen kommunikációs eszközök és stílusok hatnak rá legjobban, és hogyan tudom ezt a “nyelvet” beszélve sikeresen vezetni őket. Ezt a fontos készséget fejleszti a képzés.

 

 • “80/20” – Érzelmi intelligencia fejlesztő tréning

Tudtad, hogy az érzelmi intelligencia (EQ) jóval nagyobb mértékben (80%) járul hozzá a kapcsolataink minőségéhez, döntéseink sikerességéhez, céljaink eléréséhez, lelki egészségünk megőrzéséhez, sőt még vezetői hatékonyságodhoz is, mint az IQ (20%)? A tréning célja, hogy az érzelmi intelligenciád fejlesztésével sikeresen ismerd fel és kezeld saját és a körülötted levők érzéseit, sajátíts el önkontrollt, önmotivációt, mások motiválásának készségét, empátiás készséget és társas kapcsolatok sikeres építését. Az EQ-d növekedésével egészségesebben fogsz megküzdeni a stresszel és építesz ki lelki egyensúly is.

 

 • “Különben dühbe jövök” – Haragkezelés hatékonyan.

A nem megfelelően kezelt haragunk rengeteg értékes kapcsolatunkat rongálhatja meg, drága időnket lophatja el, lelki és fizikai egészségünkben okozhat maradandó károsodást.

 • Gyakran előfordul, hogy bántó szavakat mondasz valakinek, aki bosszantott téged?
 • Volt már, hogy megrongáltál, vagy eldobtál valamit haragodban?
 • Frusztrálttá vagy bosszússá válsz apró dolgoktól is? Esetleg sokat káromkodsz haragodban?
 • Volt már, hogy fizikailag agresszív voltál valakivel?

Ha igennel válaszoltál bármely kérdésre, akkor ez az képzés igen hasznosnak fog bizonyulni számodra, hogy sikeresebben kezeld a haragodat.  Ha a tipikusan nem jellemző rád haragkitörés, hanem inkább belül éled meg, akkor is sokat segíthet a lelki egészséged, belső békéd fejlesztésében.

 

 • “Családi gubanc” – Sikeres konfliktuskezelés a családban 

 

COACHING

 

A coaching olyan konstruktív és inspiráló partnerkapcsolat, illetve folyamat, melyben a kliens saját erőforrásait mozgósítva jut el a változáshoz, célkitűzéseihez egy professzionális kísérővel. Az ügyféllel való partneri együttműködés, gondolatébresztő és kreatív folyamat, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy a legtöbbet hozza ki önmagából személyes és szakmai szempontból is

A coach nem valaki aki különb nálad, hanem ő tulajdonképpen, az a személy, aki mellett lehetsz gyenge, gyarló, őszinte, félhetsz, összességében csupa olyan dolgot csinálhatsz, ami azzá tesz, ami vagy: emberré.

 

Life coaching

 

Az egyéni coachingban a Te változásod kerül fókuszba. Változás az önmagadhoz és a másokhoz való viszonyodban. Ösztönözni és motiválni fogunk, akárcsak egy személyi edző. A tudatosságod és személyes fejlődésed, belső erődnek és motivációs rendszerednek a feltárása és érvényre juttatása és még oly sok minden lehet a cél.
Még ha időnként nem is tűnik majd könnyűnek, de biztos, hogy meg fogja érni a fáradságot, biztonságban, szabadságban, elfogadásban fogod magad érezni. Azon munkálkodunk, hogy ismerd fel az utadat, hogy megérezd magadban a bátorságot és erőt, hogy lásd, merre lépd a következő lépést. Az út végén pedig felszabadultabb leszel, tisztább fejjel tudsz majd gondolkodni és képessé válsz a cselekvésre.

A coaching folyamatában átélheted, hogy inspiráló, biztonságos légkörben, strukturált beszélgetésben, rövid idő alatt, hogyan születnek meg benned az igazi válaszok, hogyan jön létre a változás, egy valódi párbeszédben. Hogy a perspektívaváltás hogyan segít hozzá ahhoz, hogy megtaláld a saját megoldásodat.

Business coaching

 

A business coaching során az üzleti célok, feladatok kerülnek fókuszba. Segítünk megfogalmazni, elemezni, megoldani a munkafolyamatokkal, szervezettel, célokkal, módszerekkel, külső konfliktusokkal kapcsolatos problémákat, illetve a saját belső blokkokat, érzéseket, képesség és készségbeli kétségeket, a fejlődési szándékkal kapcsolatos működéseket. Támogatjuk, motiváló módon kísérjük ügyfelünket, segítünk hozzáférni a kliensben lévő energiákhoz, megújulásra változásra késztetjük őt, segítjük megélni belső szabadságot, miközben képessé válik a teljes felelősségvállalásra.

Amennyiben a business coaching mellett döntesz, várható eredményként az alábbiakat fogod tapasztalni:

 • Eredményesebb lesz céged
 • Motiváltabb és elkötelezettebb lesz a csapatod
 • Sikeresebb leszel a tervezésben és megvalósításban
 • Fejlődik a döntéshozatali képességed
 • Vezetőként nagyobb hatékonyságra, szervezettségre teszel szert
 • Együttműködőbb csapatmunkát hozol létre
 • Kreatívabb működés jellemez: új válaszokra, megoldásokra találsz
 • Rendezettebb, nyugodtabb, elégedettebb életérzés kísér
 • stb.

 

     

Team és csoport coaching

A team és csoportcoaching egy olyan csapatfejlesztési folyamat, mely a cég életében aktuálisan jelenlévő problémára fókuszál és a probléma közös feldogozását jelöli meg célul. A team és csoportcoaching egy nagyszerű és hatékony változástámogatási eszköz, csapat, és egyéni fejlesztési folyamat, amely tapasztalati alapon mélyíti el a tanulást, egyéni, csoport és szervezeti szinten egyaránt.  A team és csoportcoaching célja, hogy összhangba hozzák, fejlesszék a csoportban és az egyénben lévő képességeket, hogy javuljon az együttműködés és a munkavégzés hatékonysága.

Hogyan segít mindez?

A team és csoportcoaching eredményeképpen, megteremtődik a csapatérzés az alkalmazottakban, megerősödik az egyén szerepe a csapatban. Segíti a projektvezetést, a rendszer gondolkodást. Eszközt ad a helyes konfliktuskezeléshez, kommunikációs technikát tanít meg. Hasznosítja a csoportdinamika erejét, fejleszti a szociális-közösségi és személyes kompetenciákat. Fokozza a lojalitást és az elköteleződést. Segíti a tanulást, belátást, döntéshozatali képességet, melyet akcióterv készítés és cselekvés követ.

 

 

EGYÉNI SZEMÉLYISÉGPROFILOD

 

Egyéni személyiségprofilodat megkaphatod, egy tudományosan alátámasztott, világszerte bizonyított személyiségteszt és részletes, gyakorlatias kiértékelés alapján.

Emellett rendelkezésedre áll egy 1,5 órás konzultációs alkalom, a profilod átbeszélésére és visszajelzésre, konkrét fejlődési javaslatokkal és eszközökkel.